Wij hebben echt contact met klanten en daarom zijn we wat minder online actief

Wij hebben echt contact met klanten en daarom zijn we wat minder online actief

Klanten komen naar de kapsalon toe omdat wij al jaren bestaan. klanten zeggen vaak ook niet ‘ik ga naar de kaper’ maar ‘ik ga naar Zwart toe’, iedereen in Sneek weet dan dat ze bij de kapper zitten. Henk geeft aan dat ze  daarom niet heel erg actief op de sociale media zijn. als bedrijf moet je een manier vinden om contact te houden met je klanten. Voor Henk en zijn collega’s is dit het echte life contact met de klant. Daarnaast moet je natuurlijk ook een goed product hebben.

Bij Phiro kappers zijn ze wel online, alleen niet heel erg actief. Ze vinden hier dat je een goede strategie nodig hebt en door drukte in de salon is dit vaak niet mogelijk.

Thuis

Henk zet zelf de mobiele telefoon handig in voor zijn leven, zo houdt zijn smartwatch bij hoe hij gesport heeft. Ook vind hij het erg handig om foto’s te delen met vrienden en familie.

Bij zijn eigen gezin ziet hij wel dat zijn kinderen wel moeite hebben om een beperking te geven aan hun digitale leven. Daarom bepaald hij dit met zijn partner voor de kinderen. Hierbij gaat hij wel het gesprek aan met de kinderen, waarbij hij uit legt waarom ze dit doen.

Henk vind het wel uitdagend dat iedereen alleen maar de mooie dingen op sociale media plaatsen. Hierdoor lijkt het alsof het leven super leuk is, wat het vaak ook is. Alleen klopt het niet met de werkelijkheid. Soms heb je ook een minder leuke dag, of loopt iets even niet zo lekker.

Alleen nu kun je wel met die sociale media volgen hoe anderen reizen of hun leven leiden. Hierbij is het de keus of je wel of niet hier naar kijkt, je hoeft niets.

Kies wat je doet

Tijdens de pauzes van Henk zijn werk, gaat hij lekker even wandelen. Dit geeft hem veel rust en dan is hij even uit de zaak. Tijdens zijn pauze controleert hij wel even of hij nog gebeld is of berichten heeft. Verder in de avond speelt Henk wel af en toe een spelletje, of kijkt naar nieuwe kapsels die in de mode zijn. Het is ook leuk om met je vak bezig te zijn en nu kun je dit rustig in de avond op de bank even via de mobiel of laptop even bekijken.

Wil jij het hele interview met Henk bekijken of beluisteren, klik dan hieronder.

video

Audio

Ben je toevallig in Sneek en wil je geknipt worden, dan kun je langslopen langs de salon of even op de website kijken.

www.phiro.nl/

Over de schrijver
Reactie plaatsen