Het Android hulpmiddel om te Digiminderen (+ Kortingscode voor Unpluq)
31 maart 2021 

Het Android hulpmiddel om te Digiminderen (+ Kortingscode voor Unpluq)

Heb je al gehoord van Unpluq en hoe ze jou kunnen helpen om te Digiminderen?

Nou ik zal je zeggen een tijdje geleden had ik hier ook nog nooit van gehoord. Toch vind ik het super tof om te zien wat zij doen. En nu ben jij natuurlijk heel nieuwsgierig, wat doen ze dan? Dat zal ik je vertellen.

Ze helpen jouw Android-telefoon te veranderen in een telefoon zonder afleiding.

Unpluq helpt je om weer controle te krijgen over je smartphonegebruik. Het stelt je in staat om je te concentreren op de betekenisvolle dingen in het leven, door je de mogelijkheid te geven om te zelf beslissen wanneer je toegang wil tot afleidende apps.

Super gaaf toch, ik wordt altijd super enthousiast al mensen iets nieuws hebben uitgevonden wat helpt tegen ons steeds groter wordende telefoon verslaving. En ja ik weet het is een hulpmiddel en niet de echte oplossing. Toch kan Unpluq je wel helpen om de eerste stappen te zetten. Als je daarnaast ook nog naar je eigen gedrag gaat kijken, dan kan het zomaar zijn dat jij een gezonde digitale balans vind.


unpluq

Hier nog even wat feitjes wat het telefoongebruik allemaal met ons doet:

Smartphoneverslaving

78% van de tieners checken hun telefoon minstens elk uur, en 50% meldt zich “verslaafd” te voelen aan hun telefoon; ondertussen checkt 69% van de ouders hun telefoon minstens elk uur, en 27% van de ouders voelt zich “verslaafd”.

Verminderde slaapkwaliteit

Een systematisch overzicht en meta-analyse (van 20 studies) toonde een sterk, consistent bewijs van een verband tussen de toegang tot of het gebruik van hulpmiddelen voor het slapengaan en verminderde slaapkwantiteit en -kwaliteit, evenals verhoogde slaperigheid overdag.


unpluq 1

Aandachtsspanne van 12 tot 8 seconden

“Onderzoekers in Canada onderzochten 2000 deelnemers en bestudeerden de hersenactiviteit van 112 anderen met behulp van elektro-encefalogrammen (EEG’s). Microsoft ontdekte dat sinds het jaar 2000 (of ongeveer toen de mobiele revolutie begon) de gemiddelde aandachtsspanne daalde van 12 seconden tot acht seconden”.

De aanwezigheid van een smartphone

“De aanwezigheid van een smartphone, zelfs wanneer deze uitstaat, kan de cognitieve capaciteit verminderen door de aandachtsbronnen te belasten die de kern vormen van zowel de capaciteit van het werkgeheugen als de vloeiende intelligentie”.

 

Nu snap je natuurlijk wel dat er werk aan de winkel is, gewoon door blijven gaan is geen optie meer. En daarom kun je nu met 15% korting een Unpluq bestellen. Het enige wat je hoeft te doen is de kortingscode ‘ digiminderen15 ‘ te gebruiken.

Ga naar www.unpluq.com en bestel.

 

Super tof om deze projecten te ondersteunen, de bewustwording mag nog veel hoger. Zodat we er ook daadwerkelijk iets aan gaan doen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen