Het team

Wat doet Digiminderen en wie zijn wij?

Heb jij wel eens het idee dat je geleefd wordt door je telefoon, social media en agenda? Dat je geen seconde rust meer hebt? En zelfs elke vrije seconde op je telefoon zit om social media te checken of spelletjes te spelen?


Ik, Johan van Houten, heb hier enorme last van ervaren. Op een bepaald moment voelde ik me echt verslaafd aan mijn telefoon en internet. Dat was het moment dat ik besloot om een jaar offline te gaan. Geen smartphone, geen e-mail, geen internet. Gewoon back to basic, terug naar de post en een thuistelefoon met antwoordapparaat. 


In mijn jaar offline leven, heb ik veel geleerd over het altijd bereikbaar zijn, verwachtingen van anderen en heb ik vooral veel rust ervaren. Tegenwoordig ben ik weer online, ik combineer het beste van twee werelden. Ik gebruik het internet weer als de grote zoekmachine waar het voor gemaakt is, social media is een manier om contacten te bevoorderen en onderhouden.


De lessen die ik heb geleerd van een jaar offline leven, die wil ik delen. Vanuit daar is Digiminderen ontstaan. Wij geven workshops om meer rust te vinden in je leven. Dit doen we onder andere door je bewust te maken van je gebruik van telefoon, internet en social media. Het leven is tenslotte al digitaal genoeg.


Johan van Houten


Johan van Houten

Oprichter, Bewustmaker & coach

Johan van Houten is dé expert op het gebied van offline leven. Tijdens 2015 en 2016 leefde hij 366 dagen offline. Al deze ervaringen heeft hij omgezet tot een cursus hoe jíj de balans kan vinden tussen het leven online en offline. Johan is opgeleid als Bachelor in Social Work, maar is sinds het behalen van zijn diploma werkzaam als coach, trainer en vooral bewustmaker. Zijn levensdoel is om in 2025 heel nederland bewust te maken van hun gedrag binnen en buiten het internet.


Kom jij bij ons werken?

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die ons team komen versterken. Denk jij ons te kunnen helpen, laat het ons weten en stuur ons een Open Sollicitatie