Johan van Houten, foto door Barbara Lodewijks

Het team

Wat doet Digiminderen en wie zijn wij?

Heb jij wel eens het idee dat je geleefd wordt door je telefoon, social media en agenda? Dat je geen seconde rust meer hebt? En zelfs elke vrije seconde op je telefoon zit om social media te checken of spelletjes te spelen?


Ik, Johan van Houten, heb hier enorme last van ervaren. Op een bepaald moment voelde ik me echt verslaafd aan mijn telefoon en internet. Dat was het moment dat ik besloot om een jaar offline te gaan. Geen smartphone, geen e-mail, geen internet. Gewoon back to basic, terug naar de post en een thuistelefoon met antwoordapparaat. 


In mijn jaar offline leven, heb ik veel geleerd over het altijd bereikbaar zijn, verwachtingen van anderen en heb ik vooral veel rust ervaren. Tegenwoordig ben ik weer online, ik combineer het beste van twee werelden. Ik gebruik het internet weer als de grote zoekmachine waar het voor gemaakt is, social media is een manier om contacten te bevoorderen en onderhouden.


De lessen die ik heb geleerd van een jaar offline leven, die wil ik delen. Vanuit daar is Digiminderen ontstaan. Wij geven workshops om meer rust te vinden in je leven. Dit doen we onder andere door je bewust te maken van je gebruik van telefoon, internet en social media. Het leven is tenslotte al digitaal genoeg.

Coach, trainer en spreker

Johan van Houten

allround medewerker
Miriam FrantzenOpen solliciatie

Binnenkort jijJohan van Houten

Oprichter, Bewustmaker & coach

Johan van Houten is dé expert op het gebied van offline leven. Tijdens 2015 en 2016 leefde hij 366 dagen offline. Al deze ervaringen heeft hij omgezet tot een cursus hoe jíj de balans kan vinden tussen het leven online en offline. Johan is opgeleid als Bachelor in Social Work, maar is sinds het behalen van zijn diploma werkzaam als coach, trainer en vooral bewustmaker. Zijn levensdoel is om in 2025 heel nederland bewust te maken van hun gedrag binnen en buiten het internet.

Miriam Frantzen

Project medewerker

Miriam is een verbinder en netwerker pur sang. Deze eigenschappen heeft zij afgelopen jaren ingezet in projectmatige werkomgevingen in het onderwijs en het sociale domein. Door haar ondernemende, communicatieve en enthousiaste instelling is ze de perfecte ambassadeur voor een impactvol project zoals Digiminderen. Met haar werkervaring binnen het veld van sociaal ondernemerschap, ondersteunt ze graag sociaal ondernemers zoals Johan van Houten, die op een unieke manier de wereld beter maken door mensen bewust te maken van hun digitale gebruik.

Speaker name

Ben jij de persoon die ons gaat laten groeien?

Digiminderen is altijd op zoek naar nieuwe versterking, denk jij ons te kunnen helpen? Stuur dan nu een mail naar info@digiminderen.nl