Ik kwam alleen maar om iets te vragen…..
01 februari 2021 

Ik kwam alleen maar om iets te vragen…..

En zoals zo vaak zit ik opeens uren later nog steeds op facebook te scrollen, zo van het ene onderwerp naar het andere. En niet wat ik wilde. Want ik wilde alleen 1 vraag stellen aan een kennis van mij.

En dit gebeurde steeds weer. En nee, niet alleen op Facebook. Ook op Twitter en zelfs op LinkedIn. Want er is altijd wel iets leuks, nieuws, interessants te lezen of te zien. Zo zat ik erover na te denken om al mijn sociale media te verwijderen. Echt helemaal zonder deze platformen, want ja ze kosten nou eenmaal veel tijd. Alleen dan mis ook mijn zakelijke platformen waar ik kan contact leggen met mijn doelgroep.

Hoe doe ik dat?

En toen ik in deze discussie met mijzelf zat, gaf een vriendin aan. Johan, waarom ga je niet gewoon je tijdlijn verwijderen. Geen nieuwe berichten, alleen de berichten bekijken die jij kiest. En soms is de oplossing zo simpel als dit, want sinds ik een extension heb toegevoegd aan mijn browser, zit ik niet meer uren op Facebook, LinkedIn of twitter. Nee, Ik plaats mijn content, reageer op de reacties van anderen en weg ben ik weer.

Heerlijk die rust en de eigen controle terug, niet meer doelloos scrollen online, alleen functioneel de sociale media platvormen gebruiken. En dit zo simpel met een ‘News feed eradictor’. Vrij vertaald: ‘tijdlijn verwijderaar’.

Het eenvoudige stappenplan

En het werkt super simpel als je Chrome gebruikt om te internetten.

Stap 1: Je gaat naar

https://chrome.google.com/webstore/detail/news-feed-eradicator-for/fjcldmjmjhkklehbacihaiopjklihlgg

of je zoekt in de Chrome web store naar ‘News Feed Eradicator for Facebook’

Stap 2: je installeert de extensie door op de grote knop te drukken.

Stap 3: je geeft aan welk platvorm je wilt weghalen.

Stap 4: je geeft aan of je de standaard quotes te lezen krijgt, of dat jezelf je eigen quotes wilt toevoegen.

En je bent klaar.

Vanaf dit moment kun je rustig naar facebook gaan. En in plaats van een tijdlijn met veel verleidelijke dingen, kun jij nu jouw quote van de dag lezen. En het mooie is, dat deze ook nog dagelijks wijzigt.

Ik wens je veel succes en ik hoop dat jij nu net zoals ik net iets minder afgeleid wordt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen