Rust creëren in het park

Vandaag was het weer prachtig weer, de zon scheen en de temperatuur komt boven de 20 graden uit. Daarom liep ik even naar het park, om te genieten van de zon, de natuur en de rust. Als ik in het park loop, zie ik veel mensen wandelen en het valt mij op dat 1 op de 2 mensen bezig is met zijn telefoon. Ik zie een mevrouw in een mantelpakje al druk bellend door het park lopen. Een stukje verder zie ik 2 jongeren op een bankje zitten. Ze staren naar beneden en ze kunnen eigenlijk niet anders, dan met hun telefoon bezig zijn. Gezellig, zo zittend naast elkaar.

In mijn ogen missen al deze mensen iets, ze zitten in hun eigen bubbel.

En begrijp me niet verkeerd, je kunt best even online of bellen als dat moet. Alleen wanneer ik iedereen op zijn mobiel gefocust zie zijn, vraag ik mij af hoe het met hen gaat. Zien zij de knoppen van de bomen die weer langzaam in bloei komen staan, zien zij de narcissen en de krokussen wel bloeien en horen ze de vogels wel weer fluiten. Ik merk als ik daar op het bankje zit, ik bewust kan genieten langzaam  weer meer tot rust kom.

Daarom verzoek ik alle mensen die in het park druk bezig zijn met hun mobiel: Stop met klagen dat je altijd zo druk bent en pak even die rust. Zet je mobiel uit en geniet even van de wereld om je heen. Rust is altijd binnen handbereik, je moet alleen wel de tijd er voor nemen.

Mocht je er moeite mee hebben en wil je het wel graag wat meer rust. Zet voor de volgende keer als je het park in gaat je mobiel op stil, of zet hem gewoon even uit. Je zult merken dat je hierdoor meer rust ervaart.

Een fijne dag gewenst.

Over de schrijver
Reactie plaatsen