Op de wc zitten wij op de telefoon.

Mensen hebben behoefte aan echt contact met elkaar.

Tegenwoordig zijn er zoveel keuzes, dat mensen er soms in verstrikt raken. Neem het voorbeeld van een datingsite. Vroeger had je 3 partner keuzes in je dorp en daar was dan wel 1 de geschikte kandidaat. Tegenwoordig heb je allemaal verschillende datingsites, waardoor de keuze enorm is. En eigenlijk is het dus nooit genoeg voor veel mensen en hierdoor verarmt het contact.

Als je weet wat je wilt in het leven en wat je niet wilt, dan kun je heldere keuzes maken. Om te weten wat je wilt is het belangrijk om contact te maken met jezelf. Mensen mogen weer de tijd nemen om contact te maken met zichzelf. Als voorbeeld noemt Anna de bushalte. Vroeger stonden mensen naast elkaar en waren ze aan het mijmeren of een gesprekje met de mensen om zich heen aan het voeren. tegenwoordig is iedereen druk bezig met gebogen nek op zijn mobiel. Dan krijg je geen moment om even met jezelf te zijn, om even te mijmeren. En laat dit nou juist goed voor ons mensen zijn.

Wij mensen, hebben af en toe tijd nodig om ons te vervelen. Wanneer gebeurd dit nog? Zelfs op de wc zitten wij op de telefoon. Iedereen wil graag antwoorden op vragen meteen hebben en dit kan tegenwoordig ook via de mobiele telefoon en google.

De drang om dit niet meteen te doen kost moeite en discipline. Dit wordt gelukkig gemakkelijker als je weet wat je gedrag je opbrengt. Het uitzoeken wat gedrag oplevert, helpt je om makkelijkere keuzes te maken. Dit ten opzichte van het negatieve.

Je moet tijd vrij maken, om dit inzicht te krijgen.

Met 1dagoffline helpt Anna mensen persoonlijk leiderschap. Ze helpen mensen om 1 dag offline te gaan, dit bestaat uit een dag zonder afspraken, geen to do’s, geen moeten en dit zowel zakelijk als privé. Hierdoor gaan mensen zonder druk aan de slag om aan verschillende thema’s. De thema’s zijn onder andere een mix, relax, reflex, challenge box. Je krijgt dan opdrachten om zelfstandig te gaan doen en aan het einde heb je een gesprek met een coach over deze opdrachten.

Anne van Oenen, 1 dag offline

www.1dagoffline.nl

Hieronder kun je het hele interview bekijken of beluisteren.

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen