Ontspannen ANNO 2016, 3 gratis tips

Hoe ontspannen wij tegenwoordig? In mijn jaar offline heb ik geleerd om weer te ontspannen in plaats van inspannen.

Ik heb geleerd dat ik niet volledig ontspan als ik achter mijn laptop, tv of mijn telefoon zit. Een jaar geleden gaf ik vaak aan dat ik ontspande van een filmpje, serie of een spelletje online. Toch heb ik ontdekt dat je nog veel meer kunt ontspannen, als je dit op een iets andere manier doet.

Eerst even iets over de hersenen, deze moeten in onze digitale tijdperk vaak hard werken. Hierbij gunnen wij ze niet altijd genoeg rust om 100% te kunnen ontspannen. Hierdoor merk je misschien dat je moe bent, terwijl je fysiek niet veel gedaan hebt.

Wat kun je dan doen om te ontspannen?

  • Ga een boek lezen, hier zijn minder prikkels aanwezig. Daardoor kom je tot rust.
  • Ga mediteren en nee dit hoeft niet meteen een uur of in een klooster. Kies je eigen momentje, waar je even 5 minuten alles loslaat.
  • Wandelen is een perfect middel voor mensen die veelal in hun hoofd zitten, hierdoor daalt het stresshormoon cortisol.

Ik wil ook nog een laatste extra tip geven van mijzelf.

  • Het afgelopen jaar werkte het voor mij ook om even lekker te mijmeren, te kijken naar wat er op het huidige moment voor mijn neus allemaal gebeurde. Dit dan zonder oordeel waar te nemen en te laten zijn, hierdoor werd ik ontspannen en kon ik nog beter in het hier en nu zijn.

Doordat wij allemaal druk bezig zijn en ook nog de prikkels van de televisie, het internet en de mobiele telefoon willen verwerken. Gun ik iedereen rust in zijn hoofd en lijf, hopelijk helpen deze tips om daar iets dichter bij te komen.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen