Ik wacht liever offline

Roos heeft een afspraak met haar beste vriendin Elske. Ze hebben om 3 uur afgesproken bij hun favoriete kroeg ‘De Engel’. Roos is vandaag iets te vroeg, het is tien voor drie. Als ze haar fiets heeft neergezet, kijkt ze om haar heen. Ze ziet Elske nog nergens.

Hoe wacht jij?

Snel pakt ze haar mobiel en opent ze whatsapp. Ze stuurt een bericht naar Elske. ‘Ik ben er, waar ben jij?’ Tot haar teleurstelling krijgt ze maar een vinkje, haar bericht is nog niet gelezen. Ze baalt dat Elske niet reageert. Ze gaat snel op facebook kijken wat anderen op dit moment aan het doen zijn.

Herken jij je in Roos? Zit jij ook meteen op whatsapp als je ergens aangekomen bent? Laat je sneller via de app weten dat je er bent, dan dat je even om je heen kijkt en ziet of de persoon er al is? De vraag die hier bij mij op komt is, wat mis je?

 

Kijk eens om je heen

Kan jij ook ontspannen en alleen even wachten? Mijn ervaring is dat ik op deze momenten nog meer tot rust kom. Even geen mobiel of schermen. Even focussen op de dingen die er om me heen gebeuren.

Wanneer je niet totaal in je scherm gedoken zit en je bewust bent van wat er om je heen gebeurt, kunnen er nog onverwachte dingen gebeuren. Als Roos bijvoorbeeld om zich heen was blijven kijken, had ze gezien dat Carel van de hockey voorbijkwam gelopen, de jongen waar ze al tijden een crush op heeft. Of misschien had ze wel wat vriendinnen voorbij zien lopen die net iets leuks wilde vertellen.

 

De volgende keer als jij ergens moet wachten, kijk dan eens om je heen en laat je telefoon even in je tas zitten. De wereld om je heen kan je dan nog eens gaan verrassen! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen