Mijn partner is een goed voorbeeld

Vandaag ben ik op bezoek bij Inez, Inez is Binnenhuisarchitect van beroep en werkt vanuit Poppel (BE). Ik ga met haar in gesprek over haar relatie met social media, internet en haar mobiel.

Inez geeft meteen aan dat ze dit wel een moeilijk ding vind en dan voornamelijk om de balans te behouden.

Want voor haar werk als bouwbegeleider vind ze dat ze het allemaal ook echt nodig heeft. Want als voorbeeld de bouwvakkers bellen, dan willen ze gelijk een antwoord op hun vragen. Daarom kan ik dus niet 4-5 uur onbereikbaar zijn, als ze bezig zijn met een klus.

Als Inez zich wil concentreren dan probeert ze wel haar telefoon wel echt weg te leggen. Want ze weet dat dit ding haar wel echt kan afleiden. Als ze bezig is een tekening te maken en dan ook tegelijk nog zit te whatsappen en een mail te sturen. Dan schiet het natuurlijk niet op. Ze wordt dan wel gek van die digitale mogelijkheden, die haar steeds kunnen storen.

Persoonlijk vind ze dat ze nog een betere balans mag vinden, zoals bijvoorbeeld vaker haar mobiel weg leggen als ze in de avond thuis is. Daar zit voor haar zeker de winst. Gelukkig is haar partner een goed voorbeeld hoe het wel kan. Samen hebben ze afgesproken dat de telefoon niet in de slaapkamer komt. Dit scheelt al een heleboel. Haar partner kan het echt beter, hij kan gewoon de telefoon overlaten gaan en hij dan zeggen: ‘Tsja, het is weekend’. Mogelijk is het omdat Inez ondernemer is en dus zelf verantwoordelijk is voor alle klanten en bijkomende uitdagingen.

Inez is in het weekend daarom nog wel af en toe te verleiden om met haar mobiel bezig te zijn. Toch als ze om haar heen kijkt, dan valt het reuze mee.

Hier het interview als video

Hier het interview als Audio.

Interview met Inez Burvenich over de omgang met de mobiele telefoon, sociale media en haar werk.

Over de schrijver
Reactie plaatsen