Leven zonder Facebook, internet en smartphone
28 februari 2015 

Leven zonder Facebook, internet en smartphone

Dit is mijn laatste trigger geweest om echt offline te gaan.

Slapeloosheid, constant opgejaagd gevoel, een goed gesprek dat nauwelijks meer mogelijk is. Steeds meer dringen de nadelen tot ons door van 24 uur per dag verbonden zijn met email, internet etc. Kunnen we nog zonder? Koen neemt de proef op de som: 24/7 digitale detox: geen mobiel, geen computer, geen internet.

Koen van Groesen onderzoekt of we nog ‘unplugged’ kunnen functioneren. Hij leeft en werkt een week lang zonder internet en mobiele telefoon. Is het eigenlijk nog wel mogelijk een televisiereportage op de ouderwetse manier te maken?

Hij gaat in de leer bij zijn oom Jos die al die moderne fratsen als internet buiten de deuren van zijn Brabantse boerderij houdt. Ook gaat hij langs bij de oudste twitteraarster van onze land en reist (zonder navigatiesytseem) af naar Duitsland waar een aantal bedrijven hun werknemers inmiddels verbiedt hun email te lezen buiten werktijd. Verder spreekt hij met de 18-jarige Saranne die op een gegeven moment zo verslaafd is aan social media dat ze haar huis niet meer uitkomt.

 

Lees hier het hele artikel

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen