‘Kerstkaarten’ wat een verplichting, of toch fijn!
20 december 2016 

‘Kerstkaarten’ wat een verplichting, of toch fijn!

In mijn offline jaar heb ik 600 kaartjes en brieven geschreven, naar vrienden, familie en zelfs naar totale onbekenden. Daarop heb ik als resultaat 300 reacties gekregen, als je dit berekend is dat bijna elke dag een stukje post. Nu de kerst er weer aan komt denken veel mensen weer aan de kerstkaarten. Persoonlijk doe ik  niet aan kerstkaarten, ik doe meer aan kaarten wanneer ik er zin in heb. Of het dan tijdens de kerst is of gewoon tijdens Pasen, dit maakt mij niets uit.

Afgelopen week heb ik weer eens een doos geopend met kerstkaarten van vroeger, wat mij hierbij opviel was dat deze kaarten vaak druipen van de verplichting. Gelukkig zijn een enkeling die extra zijn best doet om een kaart wat inspirerend te maken. Hierin heb je meerdere categorieën.

***********

standaard kaart

De Creatieveling

Zo heb je daar de knutselaars, deze mensen maken vaak de kaart zelf of versieren een bestaande kaart zodat hij een stuk persoonlijker wordt. Ze besteden zoveel tijd aan de kaart, waardoor de tekstuele inhoudt vaak vergeten wordt. Ze kiezen daarom vaak voor de traditionele tekst ‘groetjes Klaas en Karin’.

***********

pen en papier

De Straffe schrijver

Je hebt de Plichtmatige schrijver, deze persoon denkt dat het verplicht is om een kerstkaart te sturen. Daarom koopt hij een pakket van 20 identieke kaarten, welke hij op een avond in 5 minuten beschrijft. Vaak staat er op de kaart al teksten als ‘prettige kerstdagen’ of ‘Fijne feestdagen gewenst’. Hierdoor hoeft de schrijver alleen maar zijn naam er op te zetten, vaak zetten ze er nog de woorden ‘Groetjes’ erbij.

***********

Veel tekst

De Nostalg

Dan heb je nog de uitbundige schrijver, deze schrijft minder kaarten. Alleen als hij een kaart schrijft, dan is dit meteen een meesterwerk qua tekst. Hij denkt na over de inhoudt en wil dit graag laten kloppen bij de ontvanger. Zo gaat het hier vaak over een ervaring die de schrijver met de lezer heeft gehad of een stukje nostalgie.

***********

denkend engeltje

De denkers

Als laatste heb je de denkers, dit zijn de mensen die bedenken dat ze een kaart willen schrijven. Alleen vergeten ze dit, waardoor ze geen kaarten versturen.

***********

Als ik dan moet kiezen tussen deze 4 schrijvers, dan kies ik liever alle behalve de denker. Want wat is er mooier om een kaartje te krijgen, even wat aandacht voor jou. Want nu de dagen wat donkerder worden en social media dagelijks aan staat en van korte duur is. Kan een kaart een grote impact hebben, je krijgt iets tastbaars een nieuwe offline herinnering.

Ik wil jullie daarom ook allemaal verzoeken om juist de mensen een kaartje te sturen, die dit nu kunnen gebruiken. Als je het helemaal top wilt doen, maak dan een combinatie van de 4 genoemde schrijvers.

Denk als de denker wat je wilt gaan schrijven, Knutsel iets bij je kaart om hem van jezelf te maken, schrijf een persoonlijk stuk als de uitbundige schrijver en onderteken hem als de plichtmatige schrijver. Het kost iets meer tijd, maar je zult al snel merken dat het zowel voor jou als schrijver als voor de lezer nog leuker wordt.

Liefs Johan

 

Ps: mocht je dit een leuk stuk vinden, laat dit dan even weten

Over de schrijver
Stan Rudolph
Door

Stan Rudolph

op 06 Jul 2020

Hi, I was just visiting your website and submitted this message via your "contact us" form. The "contact us" page on your site sends you messages like this to your email account which is the reason you're reading through my message right now right? That's half the battle with any type of online ad, making people actually READ your ad and I did that just now with you! If you have an advertisement you would like to promote to tons of websites via their contact forms in the U.S. or to any country worldwide let me know, I can even focus on specific niches and my prices are super reasonable. Send a reply to: Benja57mik57@gmail.com

Reactie plaatsen