Iedereen heeft er altijd zijn mond vol van.
11 maart 2020 

Iedereen heeft er altijd zijn mond vol van.

Iedereen heeft er altijd zijn mond vol van.

Het gebruik van de digitale middelen neemt hard toe, volgens onderzoek door Newcom* zijn we met zijn we zijn allen meer sociale media gaan gebruiken. En als ik om mij heen kijk dan kan ik dat ook wel bevestigen. Ik zie steeds meer mensen weg gedoken in hun telefoon. In de wachtkamer van de dokter, in de trein of gewoon als mensen met zijn tweeën in een restaurant zitten. Toen ik verschillende mensen vroeg wat ze dan gingen doen, kom ik er al snel achter dat ze even WhatsApp of instapram gaan bekijken.

Als ik deze mensen vraag vind je dit erg van jezelf, dan hoor ik een volmondige JA. Ik wil dit graag anders, maar het lukt me niet. Je zou denken, Johan dat is toch super mooi. Dan kun jij en je collega’s deze mensen mooi helpen.

KLOPT.

Alleen hier komt de Crux, als ik hen uitnodig voor een coachingsgesprek / workshop of training. Dan blijkt al snel dat deze mensen helemaal niet willen veranderen. Ze zijn zo bang voor alles wat ze gaan missen, of ze zijn bang dat ze buiten gesloten zullen worden. Als ik van iedereen een euro zou krijgen die aangaf hier iets in te willen veranderen, maar die hierna niks veranderde. Dan zou ik nu MILJONAIR zijn.

Ik durf het nu tegenwoordig wel volmondig te zeggen, we zijn met zijn allen verslaafd geraakt en we hebben het vaak niet eens door. En als we het al door hebben, dan kom je in de cycli van een verslaafde. Met teksten als: ‘als ik wil, kan ik zo stoppen hoor’ of ‘Volgende week ga ik echt veranderen’. En ondertussen klampen ze zich alleen maar meer vast aan hun smartphone en sociale media.

Alleen het is tijd om wakker te worden. Jij, JA OOK JIJ.

IS DIT ECHT HOE JIJ JOUW BALANS ZIET?

Als je deze vraag met een volmondige JA kunt beantwoorden, dan wil ik je feliciteren. Dan stop ik met jou tijd in te nemen. Alleen als er ergens in jouw, een stemmetje knaagt die niet 100% JA kan zeggen omdat je misschien stiekem wel anders zou willen.

Dan vraag ik je om een stap te zetten.

Kom langs voor een gesprek, doe een training en vind jouw BALANS.

www.digiminderen.nl

info@digiminderen.nl

06-150 232 04

*cijfers 2020, onderzocht door newcom onderzoeksbureau.

Over de schrijver
Reactie plaatsen