Hoe erg is het als het nu gaat regenen?
28 februari 2020 

Hoe erg is het als het nu gaat regenen?

Wat als het nu gaat regenen tijdens het interview. Daan vraagt dit zichzelf af terwijl we offline richting het bos gaan wandelen. Want is het niet fijn om samen onder een boom te schuilen, als het daadwerkelijk echt gaat regenen. Tijdens ons gesprek heeft het niet geregend en hebben we een heerlijke wandeling gehad en genoten van de zon.

Hoe vaak zijn we niet bezig met uit voorzorg iets niet te doen. Zouden we niet veel meer mogen doen en durven te leven en te genieten. bijvoorbeeld een picknick in het bos, met de regen op je hoofd. Zulke ervaringen zul je nooit vergeten en je kunt er zo van genieten en zelfs gelukkig van worden.

Daan merkt dat nu hij dit soort dingen wat vaker spontaan doet en nu hij tijdelijk offline is, dat hij zoveel meer creatiever wordt. Zo geniet hij nu weer van zijn platenspeler die al jaren in de hoek stond te verstoffen. Hij geniet van het buiten zijn en ziet wat voor positieve effecten dit op hem heeft. Zelfs met een dag offline merkt hij al dat hij zich ontspannender voelt en dat hij veel meer in het moment kan zijn. En dit is wat veel mensen zoeken.

Ouderschap en online zijn

Als ouder probeert hij ook de balans te vinden in de opvoeding wat betreft digitale middelen. Hij weet wat de voordelen zijn van momenten offline en rust te pakken, alleen is het soms wel lastig met kinderen. Want als jij staat te koken heb je niet altijd behoefte aan een zeurend kind, het is dan zoveel gemakkelijker een tablet, telefoon of tv aan hen te geven. Daan probeert juist op deze momenten niet altijd toe te geven en juist de kinderen te leren om zich te vervelen. Meestal komen ze dan met de leukste nieuwe ideeën. En soms geeft Daan dan wat suggesties wat ze kunnen gaan doen.

Het gebruik van deze digitale middelen zijn voor Daan geen pleisters om een verdrietig kind zoet te krijgen of om verveling te sussen. Zelfs niet om zichzelf vrij te spelen. Ook al ziet hij wel dat veel ouders dit doen, zodat er even geen beroep op hen wordt gedaan. Hij probeert zijn kinderen te leren dat er momenten zijn dat ze met de ouders kunnen zijn en dat er momenten zijn dat ze zichzelf moeten vermaken.

Zijn kinderen vragen weinig om digitale schermen, omdat ze geleerd hebben om zichzelf te vermaken. Ook al hebben ze niet direct zin, als ze eenmaal buiten zijn dan verzinnen ze vaak wel een spel. En voordat ze het weten zijn ze de tijd alweer vergeten.

Wil jij het hele interview met Daan bekijken of beluisteren, klik dan hieronder.

Audio:

Over de schrijver
Reactie plaatsen