Geef aandacht aan de dingen om je heen, ipv van op je scherm
26 maart 2020 

Geef aandacht aan de dingen om je heen, ipv van op je scherm

Vandaag ben ik op bezoek bij Freek Moll en misschien kent u hem al. Zijn artiesten naam is Ben Forte. Hij is Nederlandse rapper en songwriter. Hij probeert de on vertelde verhalen in muziek te verwerken. Als hij om zich heen kijkt ziet overal verhalen. hierdoor heeft hij nooit een writersblock, want in zijn omgeving gebeurd altijd wel een verhaal waar hij muziek kan maken. Ben is langs geweest bij Q-music, waar hij zijn debuutsingle ‘BELLEN’ daar heeft gepresenteerd.

Het nummer is gebaseerd op het thema telefoongebruik / internet / sociale media. De boodschap in zijn verhaal is dat mensen ook af en toe mogen zitten en om zich heen mogen kijken en aandacht mogen geven aan de dingen die belangrijk zijn. Alleen was dit wat te belerend en daarom heeft hij het geschreven uit het perspectief van een jongen van een 6 jarige. Welke uit naïviteit vraagt hoe dit dan werkt en wat dit met hem doet. Freek probeert hierbij het gevoel van mensen te raken.

De belangrijkste reden voor Freek  om muziek te maken is om zichzelf te helpen en daarnaast ook anderen. Om zelf bewuster te worden van de gevoelens die er zijn en om de lange termijn gelukkiger te zijn. Hierbij probeert hij de gevoelens van mensen te raken, zodat mensen bepaalde gevoelens ook herkennen en een plek kunnen geven in hun leven. Want veel mensen worstelen met gevoelens en Freek wil ze hiermee dan helpen.

Freek schrijft vanuit zijn hart en de boodschap van het lied ‘Bellen’ is voor hem ‘geef aandacht aan de dingen om je heen, ipv van op je scherm’ en ‘geef aandacht aan jezelf en niet aan je digitale portret wat je hebt’ Freek vind zichzelf ook verslaafd aan de digitale wereld. Toch vind hij het belangrijk dat je aandacht hebt voor de relaties om je heen. en daarom heeft hij ook dit lied geschreven uit de ogen van een 6-jarige, anders was het wel erg hypocriet.

Freek vergeet heeft zijn telefoon wel eens vergeten, op het moment dat hij terug wilde gaan om hem te halen. Bedacht hij wel, is dit echt nodig. Daarom kon hij toen gewoon zijn telefoon thuis laten liggen en genieten van het contact met zijn vrienden. Freek wordt door de vele keuzes (via instagram ) soms wel eens onzeker in zijn leven. Hij merkt ook dat als je niet steeds geconfronteerd word met al die keuzes, dan denkt hij gelukkiger te kunnen leven.

Hij verwijderd dit soort media niet, omdat hij ook de voordelen van de sociale media ziet. Als voorbeeld wil hij de digitale media gebruiken waarbij emoties geen rol spelen. Als voorbeeld wil hij graag met vrienden bellen als het gaat over emoties. Hij wil dan voelen en zien hoe het gaat met zijn vrienden en direct contact kan hebben met hen.

Freek verteld nog veel meer interessante dingen, wil jij alles weten. Kijk dan het hele filmpje of luister de podcast hieronder.

Filmpje

Podcast

Link spotify van het nummer BELLEN: BELLEN door BEN FORTE

Website Extern: Ben Forte

Over de schrijver
Reactie plaatsen