Eten in de snackbar? Mobiele telefoon inleveren svp
21 maart 2016 

Eten in de snackbar? Mobiele telefoon inleveren svp

Kwalitaria van Alphen haalde de krant, ze hadden een placemat gemaakt om mensen weer in contact te brengen met elkaar. Hieronder het artikel uit het AD.

 

BEST – Je bent snackbarhouder en je ziet dat de mensen in je zaak niet langer met elkaar eten en praten, maar alleen nog maar op hun telefoon kijken. Wat doe je dan? Jos van Alphen van Kwalitaria van Alphen in Best bedacht er wat op: placemats waar iedereen aan tafel zijn telefoon op mag stapelen, met daarbij de uitnodiging ‘Kies een onderwerp en ontdek hoe leuk een ‘live’ gesprek is.

Om dat gesprek wat op weg te helpen, mogen de gasten kiezen uit een aantal stellingen en vragen. ‘Deel je meest gênante moment’, bijvoorbeeld, ‘Als je je voornaam mocht veranderen, hoe zou jij dan heten?’ of: ‘Zou je liever altijd naar knoflook willen ruiken of 1 vinger naar keuze missen?’

Placemet

Uitvoering en ontwerp van de ‘Placemet’ – met een knipoog naar het meest verkochte product ‘frietje met’ – komen van Jos’ vrouw Nathalie. “We hadden het idee al wat langer”, zegt ze. “Ik had ooit al eens een opzetje gemaakt, maar daar was ik niet tevreden over. Ik ben opnieuw begonnen en toen kwam dit eruit. Een paar dagen ben ik ermee bezig geweest.”

Deze week is Kwalitaria van Alphen begonnen om de afwasbare ‘Placemet’ in de zaak te gebruiken. “Niet op elke tafel; als iemand in zijn eentje komt doe ik het niet. Een gezinnetje krijgt er wel een”, zegt Jos.

Primeur

De eerste reacties zijn veelbelovend. “Mensen vinden het leuk. De formulemanager wilde ze al meenemen, maar daar heb ik nog een stokje voor gestoken. Als ze straks ook bij andere filiaalhouders liggen, prima, maar de primeur is voor ons.”

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen