Wat als je offline bent

Digiminderen:

Heb jij wel eens het idee dat je geleefd wordt door je telefoon, social media en agenda? Dat je geen seconde rust meer hebt? En zelfs elke vrije seconde op je telefoon zit om social media te checken of spelletjes te spelen?

Ik, Johan van Houten, heb hier enorme last van ervaren. Op een bepaald moment voelde ik me echt verslaafd aan mijn telefoon en internet. Dat was het moment dat ik besloot om een jaar offline te gaan. Geen smartphone, geen e-mail, geen internet. Gewoon back to basic, terug naar de post en een thuistelefoon met antwoordapparaat.

In mijn jaar offline leven, heb ik veel geleerd over het altijd bereikbaar zijn, verwachtingen van anderen en heb ik vooral veel rust ervaren. Tegenwoordig ben ik weer online, ik combineer het beste van twee werelden. Ik gebruik het internet weer als de grote zoekmachine waar het voor gemaakt is, Social media is een manier om contacten te bevorderen en onderhouden.

De lessen die ik heb geleerd van een jaar offline leven, die wil ik delen. Vanuit daar is Digiminderen ontstaan.

Het boek ‘366 dagen Digiminderen’ verschijnt op 25-04-2018, hierin staan ervaringen, lessen en tips uit het jaar offline.

Daarnaast geven wij workshops om meer rust te vinden in je leven. Dit doen we onder andere door je bewust te maken van je gebruik van telefoon, internet en Social media. Het leven is tenslotte al digitaal genoeg.

Voor meer informatie

Algemene informatie:

Het boek 366 dagen Digiminderen, is nu te bestellen via:

En wil je zelf een week ervaren hoe jij kunt digiminderen, doe dan nu mee met de week zonder van 18 tot en met 25 april. Meld je nu snel aan via:

CREDITS

Camera, licht en montage:
Ruben de Boer / RAAKfilms

Script en regie:
Florian en Roman de Rijk

Cast:
Anwar Lachmann
Gustavo Ruben Valenzuela
Linde van Dorp
Martijn van Will

Stemacteur:
Tim Dokter

Make-up artiest:
Gabrielle Sussenbach

Mogelijk gemaakt door inzet van al deze mensen in samenwerking met Digiminderen.

Wil je dit Filmpje delen, graag zelfs.

Het doel van Digiminderen is om in 2025 heel Nederland bewust te maken van hun gedrag binnen en buiten het internet.

Over de schrijver
Reactie plaatsen