Smart Phone Junkie

Wie kent hem niet, of ben jij er gewoon zelf een? Ik weet nog 1.5 jaar geleden, ik was een echte smartphone junk. Ik nam mijn telefoon overal mee naar toe, soms was ik al onderweg naar een afspraak. Dan fietste ik gewoon terug om mijn telefoon op te halen, want wie was ik als ik mijn mobiel niet bij mij had. Op een gegeven moment was het zo erg, dat ik liever met mijn telefoon bezig was dan dat ik met vrienden ging stappen. Toen was het voor mij tijd om hier iets mee te doen. En dan, wat doe je dan? Ga je dan naar een afkickkliniek? of ga je gewoon zelfhulp toepassen? Ik koos voor een tussenoplossing, ik ging gewoon COLD TURKEY. Een jaar lang, geen mobiel en geen internet, dat zou toch wel moeten helpen. 

  1. Telefoon trilling, zonder berichtjes
  2. Smartphone Junkie filmpje

*************

empty pockets

Telefoon trilling, zonder berichtjes

Ik had mijn telefoon altijd op zak, als hij trilde was ik er meteen bij. Op een gegeven moment voelde ik mijn telefoon op mijn been trillen, terwijl hij gewoon aan de lader lag. Ik kreeg last van het Phantom vibration syndrome. Eerst was het niet zo erg, ik was aan het studeren. En opeens voelde ik mijn telefoon, dus ik haal mijn smartphone uit mijn broekzak en zie niks. Geen nieuwe Whatsapp berichten, geen nieuwe Facebook berichten, zelfs mijn nieuwsupdater had niks gemeld. Ik deed het af als een onschuldige spier die gewoon spontaan trilde. Een paar weken later, merkte ik op dat ik dit steeds vaker had. Op een gegeven moment stond ik in de supermarkt en ik voelde mijn telefoon 100% zeker trillen in mijn broekzak. Ik wil mijn telefoon uit mijn broekzak pakken, totdat ik beseft dat ik mijn telefoon vergeten was. In de haast om eten te halen, had ik mijn telefoon op tafel aan de oplader laten liggen. En toch voelde ik hem in mijn broekzak. Ik dacht dat ik gek begon te worden, iets voelen wat er niet eens meer is.

In mijn omgeving wist niemand wat ik hieraan kon doen, het enige advies wat ik kreeg (van voornamelijk oudere mensen) was, laat je telefoon wat vaker thuis. Dan zal het vanzelf wel over gaan. Dit kon ik op dat moment echt niet, een dag offline was al een marteling. Wat moest ik wel niet doen met al die gemiste berichten en zouden mijn vrienden mij wel kunnen vinden.

Nu 1.5 jaar later, lach ik hierom.

*************

Filmpje van de Smart Phone Junkie

Een filmpje van de Smart Phone Junkie, gemaakt door Emiel Stöpler. Een ode aan de Smart Phone Junkie, of is het met een knipoog?

*************

Het is wel een feit, dat veel mensen leven als een smartphone junkie. Ik neem het ze niet kwalijk, ik hoop alleen dat ze zich er bewust van worden. Zodat ze er iets aan kunnen doen, want ik heb ervaren dat het leven zoveel mooier is, als je bewuster met je mobiel omgaat.

Niet elke keer op de fiets op je mobiel, in de kroeg weer met vrienden kletsen, geen fantoomtrilling meer in je been. Maar iets meer rust in je leven, zien wat er om je heen gebeurd. Betekend dit dan dat je nooit meer in de kroeg je berichten mag controleren? Natuurlijk wel, zolang het een uitzondering is in plaats van de regel.

smartphones

*************

  • Mocht je dit een leuk/waardevol verhaal vinden, deel dit dan met anderen.
  • Wil je reageren op dit artikel, deel je reactie dan via het reactieformulier hieronder.

PS: Delen van dit artikel wordt gewaardeerd.

Over de schrijver
Emiel
Door

Emiel

op 06 Jul 2016

Het liedje "Smart Phone Junkie" is zeker met een knipoog, hoor. Ik zie zoveel mensen om me heen die helemaal geobsedeerd zijn door hun telefoon, zodat ze de wereld om hen heen niet meer zien. Altijd als ik in de trein zit, vind ik het altijd leuker om naar buiten te kijken dan naar het schermpje van m'n telefoon. Godzijdank stroomt mijn telefoon niet over van de berichtjes, dat helpt ook wel, natuurlijk. Ik zal het artikel delen op mijn Facebook en Twitter. Dan kan iedereen het op z'n telefoon lezen... ;-)

Reactie plaatsen