Selfies, voor wie doe je het eigenlijk? (SIRE)
24 november 2017 
in Tips

Selfies, voor wie doe je het eigenlijk? (SIRE)

Voor wie maken we die Selfie? Dat is zeker een goede vraag. Toen ik een jaar offline was, heb ik 3 selfies gemaakt.

Verjaardag

Dit was tijdens mijn verjaardag, omdat ik normaal altijd veel foto’s heb van mijn verjaardag. Had ik geregeld dat er een polaroid camera aanwezig was. Elke bezoeker zette ik zo creatief mogelijk op de foto, sommigen met een hoedje, of een bril. Of in een aparte pose, zelfs mijn oudere buurvrouw zette ik op de foto. Dit deed ik omdat ik over enkele jaren nog steeds wil weten wie er in mijn offline jaar op mijn verjaardag aanwezig was. En elke keer als ik deze foto’s zie, lig ik weer dubbel.

Voor mij was dit moment een speciaal moment, al 8 maanden had ik geen selfies gemaakt. Nu ging het mij niet perse om de selfie, maar meer om de foto van mijn vrienden. En om deze nou alleen op de foto te laten gaan, dat vond ik sneu. Daarom stond ik op meerdere foto’s, ik heb er een aantal weggegeven, de rest heeft een jaar in mijn huis gehangen. Zodat ik nog vaker van dit moment kon genieten.

Waarom

Nu terug naar de Selfie, voor wie maken we ze? En wat doen we eigenlijk met al die selfies? Voor mijn offline jaar, maakte ik wekelijks wel een paar selfies. Hierna ging had ik een lange selectie procedure, waarna er maar enkelen goedgekeurd werd. Op de ene stond ik teveel te lachen, de andere te weinig. Op de ene foto keek ik scheel, de andere had ik mijn ogen dicht. Er was bijna altijd wel iets aan de hand, als ik een foto dan toch goedkeurde zond ik hem naar vrienden of zette hem online. Ik maakte hem voor mijn omgeving, om te laten zien hoe het met mij gaat. Even een makkelijke check en af en toe gebruikte ik hem gewoon als Likegenerator.

FACEbook

Een vriend van mij, verwijderd zijn foto’s op Facebook als ze minder dan 10 likes krijgen. Wat je hieraan overhoudt is een Facebook profiel met altijd mooie en goede foto’s. Daarom lijkt het alsof zijn wereld perfect is, iedereen vind zijn leven leuk. Ikzelf had daar best wel last van, mijn foto’s kregen soms maar 4 likes. Okay het waren ook niet de charmantste foto’s, toch vond ik ze super. Een waar ik een banaan eet, eentje waar ik een lelijke muts op heb of eentje waar ik net wakker wordt.

Tip van een Monnik

Voor de buitenwereld lijkt dit mogelijk niet het perfecte leven, dat klopt. Mijn leven is gewoon niet perfect, ik accepteer dit. En soms, heel soms als ik weer bezig ben met foto’s maken. Dan denk ik aan de woorden van LP John (een monnik in Thailand). ‘Je kunt beter genieten van het moment en een MENTAL PICTURE maken, dan geniet je veel meer’. En dan leg ik mijn camera weg en maak een Mental Picture.

En jij?

Dus voor wie maak ik die selfies? De foto’s die ik maak, doe ik voor mijn archief. Want ik vind het leuk om mijn toekomstige generaties mijn foto’s te laten zien. En dan niet zo net als in mijn jeugd, uren naar foto albums van familie leden kijken. Maar een snelle kleine selectie.

Dat is waarom ik dus af en toe een selfie maak, wat is jouw reden?

Laat hieronder jouw reden weten?

Over de schrijver
Reactie plaatsen