Hoeveel websites zijn er eigenlijk?
12 augustus 2018 

Hoeveel websites zijn er eigenlijk?

Goeie vraag

Een paar weken geleden heb ik het boek, ‘www.wat?’ verloot onder volgers van Digiminderen. Ik zelf merk dat ik dit een interessant boek vind. Het is dan wel geschreven voor kinderen, ik voel me nog vaak jong genoeg om dit ook te mogen lezen.

Een van de vragen die voorbij komen in het boek is de volgende:

 

  • Hoeveel websites zijn er eigenlijk?

Het juiste antwoord op deze vraag bestaat niet, want het aantal stijgt razendsnel. Op 2 augustus 107 om 12 uur ’s middags waren er wereldwijd precies 1.231.806.754 websites aangemeld. Een minuut later waren dat er 280 meer. Kun jij uitrekenen hoeveel het er nu zijn? Hoe dan ook, je antwoord klopt nooit precies. Het ene moment komen er veel nieuwe sites bij, het volgende moment iets minder

Online leven.

Zelf zit ik ook geregeld op meerdere websites. De ene keer voor mijn mail de andere keer  die van Digiminderen en soms het nieuws. Dat er zoveel websites waren en dat er elke dag 280 geregistreerde websites erbij komen. Ik vind het facinerend, welke informatie is er nog niet online, die er nu wordt toegevoegd. Elke minuut weer meer. Ik vraag mij dan ook af of hier ooit een einde aan komt? Dat alles online staat wat er in de wereld te beleven valt, alles wat we weten.

En van wie is deze informatie allemaal, is er een baas op het internet. Deze en andere vragen komen allemaal terug in het boek ‘www.wat?’. Wil jij je kind leren om te gaan met de online wereld, dan is dit zeker een aanrader om door te nemen.

 

Uit:

www.wat?

Alles wat je altijd al wilde weten over internet

(von holleben, Baer-Krause – Kretschmer)

Over de schrijver
max
Door

max

op 27 Feb 2019

Waar haal je precies de genoemde cijfers vandaan? Ik denk dat niemand echt inzicht heeft in hoe groot het internet is. Zelfs Google indexeert maar een klein deel.

Johan van Houten
Door

Johan van Houten

op 26 Mar 2020

Beste Max, Dank voor je reactie. Het aantal heb ik uit het boek 'www.wat?' En het klopt dat het internet enorm groot is en niemand echt een idee heeft. Ik hoorde dat iemand bezig was om alle pagina's aan het downloaden was. Alleen dat dit een onmogelijke taak was, omdat er steeds nieuwe pagina's bijkomen.

Reactie plaatsen