5 Geweldige tips hoe je beter om kunt gaan met je mobiele telefoon.
30 juni 2016 

5 Geweldige tips hoe je beter om kunt gaan met je mobiele telefoon.

Stress, ik had er een jaar lang geen last van. Na een jaar geen mobiel in mijn handen hebben gehad, heb ik geleerd dat de mobiele telefoon een grote veroorzaker is van stress. Wat mij opvalt is dat veel mensen wel minder hun telefoon willen gebruiken, maar dat ze geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Hier geef ik 5 tips, hoe je beter om kunt gaan met je mobiele telefoon.

  1. Zet al je pushmeldingen uit.
  2. Verwijder applicaties van je telefoon
  3. Koop een wekker
  4. Ga het laatste uur voor je gaat slapen offline
  5. Zet het geluid uit

*************

Mobiele telefoon

Zet al je pushmeldingen uit.

Pushmeldingen zijn meldingen van applicaties op je telefoon die automatisch naar voren komen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Whatsapp, Facebook en E-mail. Zodra je een nieuw bericht binnen krijgt, Voel je een trilling, hoor je een geluidje of zie je een lampje oplichten. Door naar de instellingen te gaan, kun je pushmeldingen uit schakelen. (klik hier om meldingen uit te schakelen. FacebookWhatsappE-mail ) Hierdoor bepaal jijzelf of jij tijd hebt om te kijken of je een bericht hebt.

*************

Mobieltje

Verwijder applicaties van je telefoon

Vraag jezelf af welke applicaties je echt nuttig vind en nodig hebt op je telefoon. Enkele voorbeelden zijn Facebook, E-mail, Nieuwsapps. Bekende succesvolle ondernemer Nisandeh Neta en Eelco de Boer zweren er al bij. Je email maar maximaal 2 keer per dag controleren op de computer. Niet constant op je telefoon je email controleren, dit leidt teveel af.

Heb jij Facebook op je telefoon, merk je dat je hierdoor veel met je telefoon bezig bent. Zorg dan dat je deze applicatie verwijderd. Je zult merken dat je concentratie gigantisch verhoogt wordt.

*************

Buiten wekker

Koop een wekker

Dit klinkt misschien een gekke tip, toch gebruikt een groot deel van Nederland de telefoon als wekker. Hierdoor heb je in de ochtend als eerste je telefoon in de handen. Schaf jij een wekker aan, dan is de mobiel niet meer het eerste en laatste wat je in handen hebt in bed. Hiermee voorkom je dat je onbewust een rondje Facebook, nieuws websites, e-mail doet.

*************

Slapen

Ga het laatste uur voor je gaat slapen offline

Nog even snel wat berichtjes sturen naar vrienden, dit kun je beter niet doen. Uit onderzoek is gebleken dat dit een nadelig effect heeft op je slaap. In mijn jaar zonder internet en mobiel, sliep ik elke avond snel in en werd de dag erna weer fit wakker. De kans dat jij sneller inslaapt is een stuk groter als jij je mobiel buiten je slaapkamer bewaard. Dit heeft daarnaast ook een groot effect op je fitheid de volgende dag.

*************

Stilte

Zet het geluid uit

Zet het geluid uit van je mobiel, uit onderzoek van de Warwick Business School blijkt dat wij niet in staat zijn tot multitasking. Wij kunnen net als computers snel schakelen tussen meerdere processen, wat dan wel weer ten koste gaat van je productiviteit. Elke keer als je schakelt, kost het 20 minuten om je concentratie terug te vinden. Zet daarom het geluid van je mobiel uit, het scheelt je veel tijd.

*************

Minder stress in je leven, door iets bewuster om te gaan met je mobiele telefoon. Het begint allemaal met bewust wording, als je dit krijgt kun je acties ondernemen. Ik hoop dat een van deze tips toepasbaar voor jou is en dat jij actie kunt ondernemen. Zodat jij minder stress ervaart doordat je anders met je mobiele telefoon om gaat. Want iedereen wil toch minder stress ervaren in zijn leven om daardoor meer te kunnen genieten van het leven.

  • Zit er een tip bij die nuttig is voor jou, probeer deze dan voor minimaal 1 week uit. Hierdoor kun je ervaren wat deze verandering met je doet.

 

  • Mocht je zelf nog andere tips hebben, deel deze dan met mij via het reactieformulier hieronder.

PS: Delen van dit artikel wordt gewaardeerd. Weet jij anderen die ook worstelen met hun mobiele telefoon gebruik, stuur dit dan door, zodat zij ook kunnen profiteren van deze tips.

Over de schrijver
Reactie plaatsen